Larm – Nummer 1

Året måste ha varit 1975. Svensk rockjournalistik har ännu inget riktigt fokus. Istället dominerar lika färgglada som fördummande idolmagasin. Och dagstidningarnas rock-recensenter är marginaliserade. Rena rama öknen med andra ord. Ett initiativrikt gäng under musikskribenten Lennart Perssons ledning har fått nog och beslutar att göra något åt saken. Musiktidningen LARM skapas.

Under resten av 1970-talet och en bra bit in på 80-talet lyser LARM upp tillvaron för många musikintresserade. Medan de flesta pionjärarbeten försvinner spårlöst, har några föregångare sådana kvaliteter att inverkan blir bestående. Musiktidningen LARM tillhör detta fåtal.

Vi har förstått att det första numret av LARM är svårt att få tag på. Förmodligen var LARM-redaktionen inte beredd på att lästörsten efter gedigen rock-journalistik var så stor; tillgången kunde inte möta efterfrågan. Med benäget tillstånd från berörda författare presenterar PopDiggers därför stolt det första numret i sin helhet, drygt 42 år efter originalet publicerades.

Vi har också förstått av gensvaret på de LARM-artiklar som PopDiggers hittills återutgett (nu senast Kinks i mitt huvud del 1 och del 2) att intresset är stort för att ta del av digitalt moderniserade LARM-artiklar. PopDiggers fortsätter att publicera ett urval av nyckel-artiklar.LÄS

LÄS

LÄS

LÄS

LÄS

LÄS

LÄS

LÄS

LÄS

LÄS

LÄS

LÄS

LÄS

LÄS

LÄS

Sign me up for PopDiggers newsletter!

1 Trackback / Pingback

  1. Kalle Oldby minns mer och mer av LARM… - PopDiggers

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.